Previous slide
Next slide

Tag på tur i kulturlandskabet

Gudmefyrstens land

Øst for Gudme By lå i 300-tallet den største bebyggelse med de største rigdomme i Danmark. I dette småkuperede landskab lå gårdene på små bakketoppe. I alt bestod bebyggelsen af omkring 55 samtidige gårde. På markerne har man gjort tusindvis af metalfund. De fortæller om stormænd, håndværkere og bønder og om velstand og vidtrækkende politisk indflydelse.

I bebyggelsens midte lå det største hus – Gudmehallen – og ved siden af det muligvis et tempel. Her residerede en af de første fyrstefamilier i Danmark. Hele landskabet var ét stort rigsomsområde. Nede ved Storebæltskysten blev der på samme tid anlagt en ladeplads ved Lundeborg. Og midt mellem bebyggelsen og ladepladsen lå begravelsespladsen –

Møllegårdsmarken – med mere end 2200 grave. I dag kan man på baggrund af Svendborg Museums udgravninger danne sig et indtryk af Gudmefyrstens boplads. Parkér ved Gudmehallerne i udkanten af Gudme by.

Broholm slot

Ved Broholm Slot kan man eksempelvis tage en vandretur på den cirka 2 kilometer lange Eventyrsti med kyssebænke og hvileplads, som går gennem den gamle engelske parkanlæg og holme. Se mere HER om Eventyrstien.

Lundeborg

På Lundeborg Havn er der i det gamle pakhus har Svendborg Museuem en udstilling “Drømmen om en by” hvor man får en indsigt i Lundeborg bys spændende historie om at blive en førende havneby på den fynske Østkyst.