Tidligere
Næste

TAG PÅ TUR til Egebjerg Bakker og Rødme Svinehaver

EGEBJERG BAKKER Istiden har efterladt både høje og dybe spor i landskabet omkring Egebjerg Mølle Naturrum. Fra toppen af bakkerne er en flot udsigt ud over både Fyn og Øhavet. I Egebjerg Bakker har Naturstyrelsen et område med offentligt adgang, hvor de vil genskabe overdrevsnaturen, med et mangfoldigt dyre- og planteliv. Eksempelvis kan man finde de sjældne planter Bakke-Gøgelilje og Guldblomme. Ved siden af ligger et af Fyns fineste overdrevsområder Rødme Svinehaver. Området er privatejet og der er ikke offentlig adgang, men der er fine kik til Svinehaverne fra Naturstyrelsens arealer. Egebjerg Bakker byder på mange oplevelser i det fri og kortet på bagsiden giver et overblik.

VANDRETURE / Fra Naturrummet er der mulighed for kortere og længere vandreture. Du kan vælge at følge de markerede stier ud i området eller søge områdets andre stier og skovveje. Øhavsstien går lige forbi Naturrummet. Den er med sine 220 km en af Danmarks længste vandrestier. Øhavsstien binder Øhavet sammen og udstiller områdets varierede landskab på smukkeste vis. Der er udgivet en guidebog og 7 foldere over stien. Læs mere om Øhavsstien på www.ohavsstien.dk.
Gul rute – 2,5 km / Denne tur går ind i gennem Naturstyrelsens arealer ved Bakkelund gård og er markeret med gule pile fra Tørvelong. Stien går et stykke af vejen på kanten til Stenstrup Issø og bevæger sig gennem et kuperet terræn til kanten af Rødme Svinehaver. Fra stien får man mod syd en fænomenal udsigt over Øhavet og mod nord ind over Fyn.
Rød rute / Øhavsstien3 km / Denne tur er en afstikker fra Øhavsstien og går i gennem et mindre offentligt område lige syd for Egebjerghytten. Der er flere flotte udsigter undervejs og ved Egebjerghytten ligger et overdækket madpakkehus. Ruten er markeret delvist med Øhavsstiens hvide pile og med delvist med røde pile.
Cykelture / Egebjerg Bakker er ideelle for cykelture. Det kuperede terræn giver sved på panden og sus i håret, og inden for kort afstand er der flere spændende udflugtsmål, eksempelvis Stenstrup Issø og Syltemade Ådal
Istidsruten – 31 km / Denne tur løber både højt oppe i De Fynske Alper med de flotte udsigter og nede langs Øhavets kyst. På turen ser man spor efter gletsjernes vej gennem landskabet, med blandt andet dybe ådale og søer. Se mere på  VisitSvendborg hjemmeside, hvor der også er mange andre turforslag.
Skatteruten – 33 km / Ruten fører gennem skove, søer og forbi adskillige herregårde, bl.a. Egeskov Slot, samt omkring den for længst forsvundne Stenstrup issø. Læs mere om turen på www.visitsvendborg.dk